Wat wordt jouw woord voor 2020?

Het aftellen is begonnen. Nog even en dan start het jaar 2020!

Dit jaar heb ik voor het eerst mijn doelstellingen voor het nieuwe jaar op papier gezet. Hoe wil ik eind 2020 terug kijken op het jaar en wat moet ik doen om mijn doelstellingen te bereiken?

Voor mij is het vooral een kwestie van DOEN! Ik heb altijd veel inspiratie en idee├źn, maar uitvoeren ho maar. Hoe komt dat toch? Dat komt door allerlei niet helpende gedachten die door mijn hoofd gaan.
Ben ik wel goed genoeg, heb ik voldoende energie, tijd en middelen? Vinden anderen wel leuk wat ik doe, ik moet nog zoveel leren en zo kan ik nog even doorgaan.

Kortom allemaal verzinsels, die mij weerhouden van DOEN. Om mezelf toch een schop onder de kont te geven had ik als inspirerend woord voor 2020 voor DOEN gekozen. Een inspiratie woord kun je gebruiken als trigger voor een andere mindset, maar hierover meer in een toekomstige post.

Toch was DOEN niet voldoende. Om veranderingen te realiseren moet je vaak stappen zetten waar je helemaal geen zin in hebt, die spannend zijn, die op het moment even niet goed uitkomen. We zijn een meester in het verzinnen van excuses.
Om verandering en je doel bereiken is het wel essentieel om stappen te zetten. Dus wat doe ik nu als ik iets spannend vind, als ik mezelf betrap op uitstelgedrag of excuses bedenk? Dan denk ik DO IT ANYWAY!
Ok, drie woorden, maar voor mij zo krachtig dat ik tot actie over ga.

Wat kies jij als woord voor 2020? Ik vind het leuk als je een antwoord achter laat.

#degeluksbrenger #doelen2020 #doitanyway #woord2020 #inspiratie